Landbouwavond met Meino Smit

Tickets

Registraties zijn gesloten

Landbouwavond met Meino Smit

Meino Smit over duurzame landbouw

Ons landbouwsysteem staat zwaar onder druk, maar volgens Meino Smit is een rake, oplossingsgerichte visie voorhanden. Op 19 april gaan we daarover in gesprek met Meino Smit, een van Nederlands meest toonaangevende stemmen over agro-ecologie.

Bioboer Meino Smit hield van experimenteren op het veld en werd al doende onderzoeker. In zijn proefschrift aan de universiteit van Wageningen toonde hij aan dat we naar een soberdere economie moeten, een waarin bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie volledig zal verdwijnen. Smits nieuwe boek ‘Naar een duurzame landbouw in 2040‘ is een toegankelijke versie van dat veelbesproken proefschrift. Smit bewijst daarin hoe we van ons huidig landbouwmodel kunnen switchen naar een model met minder input. Hij heeft de kennis en de kunde om boeren én burgers hoopvol te stemmen. Hij bracht in kaart met welke inzet van land, energie en grondstoffen de Nederlandse landbouw functioneert. We toetsen zijn onderzoek aan de Vlaamse realiteit. 

Dit is een samenwerking tussen vzw Climaxi, vzw ’t Uilekot, cv Wel Daarom!, Grootouders voor het Klimaat, Welenhoeck en De Kollebloem.

Inkom: €10 (incl. snacks).

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
vrijdag 19 april 2024
20:00 22:00 (Europe/Berlin)

Toevoegen aan Agenda

Locatie

Sint-Lievenskring

Sint-Lievensplein 14
Herzele 9550
--Sint-Lievenskring--

Bekom de routebeschrijving

Organisator

Goed Geboekt

uilekot@skynet.be
Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.