Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad

Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad

Add to calendar:
Literair terrasconcert

In de maand augustus organiseert ’t Uilekot literaire terrasconcerten op zondag.

Noodzakelijk kwaad stelt zijn nieuwe plaat ‘Morsen met mensen’ voor. Zij zijn een kwartet, bestaande uit 3 muzikanten en een dichter. Teuk Henri speelt gitaar en basgitaar. Frank P speelt drums & percussie, Jef Mercelis zingt en speelt Korg en Jan Ducheyne is de dichter rond wiens poëzie de muziek zwermt, knettert, knalt en dan weer subtiel wegsterft.

Er gebeurt iets wanneer deze vier een concert geven. Alles is mogelijk. Improvisatie is evident. De gedichten van Jan Ducheyne onderscheiden zich van veel andere poëzie doordat ze als het ware geschreven zijn om op de muziek te dansen die het trio hem voor de voeten gooit. Het speelplezier spat ervan af. En laat dat toch ongeveer het belangrijkste zijn, naast de blik in uw ogen op de eerste rij.

Inkom: vrije bijdrage voor het concert. Voor de boekenliefhebber: Jan Ducheyne heeft dichtbundels te koop en de groep verkoopt hun nieuwe plaat. Bij regenweer gaat het concert door in de tent of het café.

In de maand augustus kan je ook de automaat ‘Art Snacky‘ van Overlabt vzw in ons café vinden. Voor 1 euro kan je tijdens de openingsuren een klein verrassingskunstwerkje kopen uit deze automaat.

Dit is een activiteit in kader van het project Goed Geboekt.