De vrienden van het vastgoed + Klimaatgedichten
Registraties gesloten

De vrienden van het vastgoed + Klimaatgedichten

Add to calendar:
Tom Cochez en Steven Van Der Heyden

Op donderdag 27 juni, 20u, hebben vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot Tom Cochez (onderzoeksjournalist Apache) en Steven Van Der Heyden (dichter) te gast.

In het boek ‘De vrienden van het vastgoed’ vertellen Tom Cochez en David Leloup hoe toppolitici en bouwpromotoren gouden zaken doen in België. De geheime deals, de miljoenencadeaus en de bouwvergunningen op maat tonen dat politieke en zakelijke belangen in België nog steeds zeer innig zijn vervlochten. Apache is een onafhankelijk nieuwsmedium en bracht dit boek in eigen beheer uit.

Tom Cochez is licentiaat criminologie. Hij werkte van 1997 tot 2008 voor De Morgen, waar hij vooral gezondheidszorg, sociale zakenen milieu volgde en zich verdiepte in de politieke partijen Vlaams Belang en Groen. In 2008 koos hij ervoor om opnieuw op freelance basis te werken voor onder meer ook Knack en Humo. Een jaar later stond hij mee aan de wieg van De Werktitel, het latere Apache.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de wereld van het vastgoed, extreemrechts en (officiële en officieuze) machtsstructuren.

Steven Van Der Heyden probeert met zijn gedichten de horizon te verlengen en de bodem uit de dagen te halen. Op deze avond brengt hij zijn klimaatgedichten. Gedichten van hem verschenen in diverse tijdschriften waaronder Het Liegend Konijn, Het Gezeefde Gedicht, De Revisor, Meander, De schaal van Digther en Ballustrada. Hij is klimaatdichter, lid van het collectief Obsidiaan, redactielid van het e-zine Roer.me en co-redacteur van uitgeverij Archipel. In februari 2020 debuteerde hij bij Uitgeverij P met de duo-bundel ‘Tot ze koud is’. In februari 2023 verscheen zijn eerste solo bundel “Filigraan” bij Uitgeverij P. In 2017 was hij deelnemend dichter aan het internationale kunstenfestival Watou. In 2018 werd hij genomineerd voor de Melopee poëzieprijs, hij is de winnaar van de Rob de Vos prijs 2023 en op gedichtendag 2024 werd hij aangesteld als stadsdichter van Roeselare voor een periode van 2 jaar.

Inkom: €5, inclusief snacks. Locatie: 't Uilekot, Groenlaan 41, Herzele.

Info en inschrijven kan via de knop 'Registreer' hierboven;