Brassens volgens Mortelmans

Brassens volgens Mortelmans

Add to calendar:
Literair terrasconcert

In augustus programmeert ’t Uilekot literaire terrasconcerten. Op zondag 25.08.24 brengt de groep van Hans Mortelmans een ode aan George Brassens.

De muziek van Georges Brassens is speels en serieus tegelijk, eerder ongemanierd dan braaf, meer tegendraads dan meegaand. Hans laat u in zijn programma ‘Op vlinderjacht’ kennismaken met de vele lagen in de teksten en de muziek van Brassens. Hans: “De muziek van Brassens is minstens zo mooi, gelaagd en muzikaal als zijn teksten. ‘Kampvuurdeunen’ volgens sommigen, ‘jazz’ roepen anderen. Ik denk dat ze allebei de bal misslaan; Brassens heeft zijn eigen muzikale universum geschapen.

Voor de boekenliefhebber is er de biografie Brassens (EPO, 2023) waarin Hans Mortelmans leven, werk en nalatenschap van deze reus van het Franse chanson vertaalt in een heldere, swingende taal.

Hans Mortelmans: zang + gitaar, Lodewijk Dedain: Gitaar en Pieter Mortier: Contrabas.

We vragen een vrije bijdrage voor het concert. Bij regenweer gaat de voorstelling door in onze tent of het café. In de maand augustus staat trouwens de automaat ‘Art Snacky‘ van Overlabt vzw in ons café. Voor 1 euro kan je tijdens de openingsuren een klein verrassingskunstwerkje kopen van deze automaat.

Dit is een activiteit van 't Uilekot in kader van het project Goed Geboekt.