Sfeerverslag Boekmei 2024

24 mei 2024 in
Sarah Hutse
| Nog geen reacties

Deel deze pagina

Op woensdag 1 mei, Dag van de Arbeid, ging in gemeente Herzele het literair festival Boekmei door aan 't Uilekot. De hele dag konden bezoekers snuisteren in het aangeboden materiaal op de strip- en tweedehandsboekenmarkt. Tussen 14u en 18u kon men luisteren naar inspirerende auteurslezingen, variërend van romans tot historische analyses. 

Kristien De Wolf gaf ons met haar roman 'Mooie Jo' een inkijk in het anders zijn in de jaren zeventig. Hierna was Anton Jäger aan de beurt. Hij is bekend van zijn columns in De Morgen en auteur van onder andere 'Kleine anti-geschiedenis van het populisme' en 'Welfare for Markets: A Global History of Basic Income'. Hij schetste een beeld van de geschiedenis van het populisme en het idee van een basisinkomen. Als afsluiter stelde John Vandaele, journalist bij De Morgen, Knack en stafmedewerker van MO*, zijn boek 'De melkboer en de geschiedenis' voor, een ware reis van China tot Gaza doorheen de tijd. 

Dichter Jo Van Driessche nodigde voorbijgangers uit op een stoel bij hem en las zijn gedichten voor. Je kon ook even tot rust komen door een koptelefoon op te zetten en naar de gedichten van Mieke De Pooter te luisteren. Beide auteurs zijn winnaars van de gedichtenwebstrijd Route 42. Voor de jongere generatie was er ook Tina Gallant van De Boekencaravan, die haar retro caravan parkeerde op ons buitenterrein en voorlas aan kinderen (en hun ouders). Een betoverend moment dat de liefde voor boeken nog zichtbaarder maakte. 

We genoten van een levendige dag vol van lezen, voorlezen en boeken. Als afsluiter was er een concert door Salopet. Wie de auteurslezingen wil (her)bekijken kan deze hier zien op de Vimeopagina van Goed Geboekt.  Deel deze post
Labels
Onze blogs
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten